Bilder 2016

 
Sverigeserien Göteborg

Den 24-25 september samlades goalballspelare från hela Sverige. Det var dags för Sverigeserien. FSBU hade två lag med - ungdomslaget och breddlaget. Ungdomarna fick möta Stockholms ungdomslag i två matcher på lördagen och två på söndagen. Det var fyra mycket jämna och utvecklande matcher. Det mycket väl kämpande laget bestod av Felix, Haoran, Hugo och Victor. Ida och Arvid coachade. Breddlaget, den här gången bestående av Lisa, Sofia, Åsa, Oscar och Olof med Andreas och Arvid som coacher, lyckades vinna alla sina sex matcher och klättrade därmed från 5:e plats till 2:a plats i tabellen. Vi tackar alla fantastiska funktionärer och domare som lade så stor del av sin helg för att möjliggöra spelet. Jag tror att vi slog publikrekord med många nya åskådare som var helt fascinerade av spelarnas otroliga förmåga. Vi hade också en insamling av begagnade glasögon för SpecSavers där vi lyckades få ihop 20 par fungerande glasögon. Dessa kommer att skickas till Tanzania där de kommer att få nya ägare som får förbättrad synförmåga. Nästa goalball-turnering som FSBU Ungdom & Bredd kommer att delta i är Stockholm Paragames den 5-6 november i Brännkyrkahallen i Hägersten, Stockholm. Avslutande Sverigeserien är i Malmö den 3-4 december.

SpecSavers

SpecSavers har under hösten haft en insamling av begagnade glasögon - Ge syn Ge tillbaka. I samband med det har de även valt att sponsra lokala projekt. Fyra butiker, Kungsbacka, Kungsgatan-Göteborg, Mölndal och Partille valde att sponsra FSBU Goalball. Den 1 december ordnade de ett trevligt evenemang i Kungsbackabutiken. De bjöd på fina snittar, cider och mingel. Vår ordförande fick ta emot en Gåvocheck och fina blommor. Vi hade med oss några bollar och bindlar som de fick känna på. Stort tack SpecSavers för en mycket trevlig kväll! Här kan du läsa mer om Ge Syn-projektet: http://www.tanzania.specsavers.se/aktuellt

Sponsorevenemang

FSBU har hjälpt SpecSavers med deras fina insamling av glasögon. Dessa kommer att skickas till Tanzania där de kommer att få nya ägare. Dessutom sponsrar SpecSavers FSBU Goalball med en peng. Som tack ville vi gärna visa upp vår sport och bjöd in personalen från butikerna att komma och prova på att spela Goalball. Mölndal och Kungsbacka butikerna kom, fick på sig bindlar och skickade iväg bollar både högt och lågt.

Sverigeserien Malmö

Helgen 3-4 december spelades den sista omgången i Sverigeserien 2016. Breddlaget bestående av Lisa, Sofia, Oscar, Olof och Mohammed med Arvid och Andreas som coacher åkte ner på lördag morgon och spelade totalt 6 matcher. Linköping hade redan slutsegern klar, men det var öppen kamp om 2:a och 3:e platsen. FSBU gjorde riktigt bra ifrån sig och vann 3 matcher, spelade oavgjort i 2 och förlorade mot BruHam. SIlvermedaljen blev därför vår! Olof vann skytteligan med hela 19 måls marginal och då hade han ändå missat en omgång. Mohammed är vår senaste spelare och detta var hans första tävling. Han skötte sig mycket bra och var en klippa i försvaret.